Tag: lgbt ne shqiperi

Një natë ngjyrash më 16 maj

Kjo mbrëmje e jashtëzakonshme mblodhi 180 personalitete të njohur të skenës dhe art dhe u shoqërua me një program të kuruar artistik i cili kishte për qëllim mbështetjen e drejtpërdrejtë të rezidentëve LGBTI+ të Strehës dhe të punës sonë me komunitetin LGBTI+.

Read More »

galaja e bamirësisë për komunitetin Lgbti+ 2024

Prej vitit 2015, kemi arritur të bëjmë bashkë miq e dashamirës së qendrës sonë, aktivistë, figura publike, artistë dhe politikanë rreth kauzës së barazisë për komunitetin LGBTI+ në Shqipëri, i cili ende sot vijon të përballet me mjedise armiqësore dhe jo-pranuese në të gjithë sferat e jetës publike.

Read More »

Thirrje për Punonjës/e Rasti.Afati i aplikimit 25.03.2024

Pozicioni: Punonjës/e rastesh Lloji i punës: Punë me kohë të plotë Informacion i Përgjithshëm “Streha” është qendër rezidenciale e cila mbështet të rinjtë LGBTI të disavantazhuar dhe të diskriminuar, me shërbime të tilla si: akomodim dhe plotësim i nevojave bazë, kurse profesionale, ndërmjetësim për punësim, rritje e aftësive për jetën, këshillim psikologjik, etj. Qendra “Streha” kërkon të punësojë

Read More »

Streha më ka fuqizuar për të ndihmuar dhe të tjerët si unë

Te jesh pjesë e komunitetit LGBTI në Shqipëri është e vështirë. Për mua është ndoshta më e vështirë sesa për të rinjtë e kryeqytetit. Unë vi nga një fshat në periferi, ku mentaliteti është i një shekulli të kaluar dhe ku gratë akoma mbajnë barra drush mbi shpinë. Gjatë gjithë kohës që kam kaluar në

Read More »

Një mundësi e re në Tiranë

Me shpresat e reja dhe hovin që u zgjua sërish brenda meje, u bëra pjesë e komunitetit që merrnin mbështetje në Strehë. Nga aty fillova një sërë procesesh ndihmuese për mua.

Read More »
Scroll to Top